Filmer amerikansk TV-serie i Norge

 

(VG Nett) Den amerikanske «Extreme Makeover: Home Edition»-programlederen Ty Pennington (47) er på hemmelig besøk i Norge denne uken. Her filmer han scener til en ny amerikansk TV-serie.

 

 

– Det er så fantastisk i Norge. Jeg har alltid hatt lyst til å komme hit, og det er første gang jeg er her, sier han entusiastisk til VG.

 

VG møter ham ved Operaen i Oslo, hvor han er ikledd en OnePiece med norskeflagget på. Planen er å bli i Norge en uke, og han er allerede i full gang med innspillingen av scener til en ny amerikansk TV-serie.


Norge rundt

 

– Vi har bestemte oss for å sjekke ut allslags norske ting. Vi skal reise rundt i landet, og vi vil vise verden hva Norge har å by på, samtidig som vi får oppleve landet og ha det gøy. Det blir en morsom tur, sier han.


– Skal dere presentere Norge for amerikanske TV-seere?

 

– Ja! Vi skal vise frem Norge i et best mulig lys, som kanskje hadde vært lettere på en solfylt dag, sier han og ser opp på de mørke skyene.


VGTV: TY FRA «Extreme Makeover: – Så kult i Norge

 

– Men vi gleder oss. Vi skal prøve å se alt. Vi skal blant annet dra opp til Bergen. Jeg husker ikke navnet på resten av byene, fordi jeg fortsatt driver og lærer meg å uttale dem. Men vi skal vise USA hva Norge har å by på, sier han.


Snekker

 

Ty Pennington er mest kjent som snekkeren i TV-serien «Extreme Makeover: Home Edition», hvor han pusser opp husene til familier som har det vanskelig. Selv er han veldig fornøyd med den norske arkitekturen.

 

– Operahuset i Oslo er en av de mest nydelige tingene jeg noensinne har sett. Den er helt utsøkt. Jeg fikk også møte arkitekten som designet Operaen, og det var en helt spesiell opplevelse, forteller han og fortsetter:

 

– I min jobb liker jeg å bygge ting som gjør en forskjell for mange mennesker. Jeg tror at når du designer noe som dette, så får heleverden lov til å nyte det. Det må ha gått mye omtanke, gruppearbeid, og lidenskap inn i å bygge noe slikt. Jeg er glad for at jeg fikk være her og oppleve det, sier han.


Har møtt fans

 

Selv om stjernen nettopp har kommet til Oslo, har han allerede rukket å møte flere norske fans.

 

– Med en gang de hører stemmen min, sier de «deg kjenner jeg». Norge er et lite land, og en stor familie. Alle har vært veldig hyggelige, og jeg elsker det allerede. Jeg vil definitivt flytte til Norge, smiler han.

 

TV-stjernen har også fått med seg kaoset som befant seg på Operataket under Justin Bieber-besøket i Oslo.

 

– Jeg hørte at vi akkurat gikk glipp av Justin Bieber, og jeg hørte at dere hadde Bieber-feber her i Norge. Det må ha vært galskap. Kanskje det er bra at vi gikk glipp av det, sier han.


Søte jenter


– Har du møtt noen søte norske jenter, da?

 

– Ja, det har jeg. Alle er jo søte! Hvorfor tror du at jeg kom hit? spøker han.


– Har du smakt noe norsk mat, som for eksempel brunost?

 

– Brunost? Ikke enda. Men det er noe jeg skal prøve. Det står på agendaen, og jeg er med på å spise alt som er norsk. Detblir spennende. Men er brunost noe jeg kommer til å like, da? spør han VG-journalisten.


– Ja, jeg tror det.

 

– Ok, bra, sier han litt skeptisk.


Tilfeldighet

 

Det var tilfeldigheter som førte til at den amerikanske TV-personligheten bestemte seg for å dra til Norge.

 

– Jeg var på «The International Conference of Fine Furniture», og da møtte jeg noen unge norske designere. De hadde laget mye kult, og de inviterte meg over til en fest, hvor jeg møtte noen andre nordmenn som inviterte meg til Norge. Så jeg tenkte ja, det hadde vært flott.

 

– En stund senere deltok jeg i en norsk parade i Brooklyn, og der møtte jeg flere nordmenn som inviterte meg til Norge. Så da sa jeg greit, jeg kommer til Norge.


Vil se fjorder

 

Førsteinntrykket av Norge så langt er veldig bra.

 

– Det virker som om det er veldig kule mennesker her. Så langt har det vært flott. Jeg kom hit i dag, men jeg gleder meg til å se så mye som mulig av Norge på en uke. jeg er en stor fan av all design, som interiørdesign og grafisk design. Det er kult å se hvordan det gjøres her i Norge, forteller han og fortsetter:

 

– Men samtidig vil jeg også møte noen av folkene her, og se den fine naturen med fjordene. Jeg gleder meg til å se alt. Det er flott å starte mitt første besøk i Norge med å besøke det nydelige Operahuset i Oslo.

 

TV-programlederen forteller at det som gjør norsk arkitektur så spesiell, er bruken av tradisjoner.

 

– Jeg er en stor fan av naturlig ved, og jeg elsker organiske og naturlige produkter. Dere er flinke til å bruke tradisjoner, og jeg gleder meg til å se både noe som ble bygget for lenge siden, og noe som blir bygget nå. Jeg liker måten dere bringer ytre ting inn. Det er jeg en stor fan av, forteller han.

 

http://www.vg.no/