Den amerikanske TV-kjendisen Ty Pennington er i Norge for å lage et program om norsk arkitektur og design.
– Dette er trolig den beste turen jeg noen gang har vært på, sier han.

 

Ty Pennington, kjent fra serien «Ekstrem Oppussing» på TV3, skal lage et 30 minutter langt program fra Norge. Denne gangen er det ingenting som skal pusses opp. Pennington er i landet for å bli kjent med norsk arkitektur og design, og for å la seg inspirere.

 

– Jeg er så entusiastisk! Alt jeg ser får meg til å skrike fordi det er så vakkert. Sansene er i høygir, sier Pennington til NRK.


– En spesiell opplevelse


Tv-teamet bruker helgen til å filme i Møre og Romsdal. Lørdag kveld kom gjengen til Juvet Landskapshotell i Valldal i Norddal. Hotellet har fått flere priser for god arkitektur.

 

– Jeg har lest om Juvet og sett bilder, men det var først da jeg kom dit at jeg forstod hvor vakkert det er. Alt er enkelt, renskåret og ekte. For meg var dette en spesiell og enestående opplevelse, sier Pennington.

 

– Var overbegeistret

 

Mannen bak hotellet, Knut Slinning, synes det var stas at gjengen valgte å besøke nettopp hans hotell.

– Disse folkene har vært med på mye og sett en del. Da er det ekstra kjekt at de velger å komme hit til Juvet. Her har vi satset på en miks av kulturhistorie, natur og moderne arkitektur. Det gikk rett hjem, de var overbegeistret, sier Slinning som ble dratt foran tv-kameraet med det samme de kom.

 

– Move that bus!

 

Søndag gikk turen videre med buss over Trollstigen til Trollstigplatået og besøkssenteret ved Trollveggen.

Ved setra på Øvstestølen i Valldalen spilte teamet inn den berømte scenen der de roper «Move that bus!», noe som er med i alle episoder av «Ekstrem Oppussing».

 

– Jeg ser fast på programmet, så det har vært ekstra moro å vise de rundt i området, sier Carina Bakke som til daglig jobber ved Åndalsnes turistkontor.

 

Ble inspirert

 

Pennington var imponert over det han fikk se.


– Det er mye utrolig flott arkitektur og design i dette landet. Å dra til Norge har alltid vært en drøm for meg. Naturen er så vakker. Norge er som et postkort. Jeg lar meg inspirere av å være her. Dette er trolig den beste turen jeg noen gang har vært på, sier han.

 

Søndag kveld kommer teamet til Ålesund før de drar videre til Bergen mandag.

 

http://www.nrk.no/