I går besøkte Tygert Burton «Ty» Pennington fra «Ekstrem Oppussing» Sandnes.

 

Tekst:
Fredrik Omdal Walløe

 

Jeg prøver å finne mitt hjem, min kone, mitt nye liv, spøker programleder Tygert Burton «Ty» Pennington fra «Ekstrem Oppussing» om sitt besøk i Norge. I går besøkte han Skeie AS, for å se hvordan de arbeider og for å hente inspirasjon fra norsk design.

– Dere skaper er stort omdømme i markedsplassen nå. Dette er en sjanse for meg å bli inspirert, se hvordan ting gjøres skikkelig, men samtidig se nydelig natur, se ting som vil inspirere meg senere. Bare det å se fjordene, noen av disse utrolige kreftene, og det å være i stand til å se ting som inspirerer meg, hvordan ting gjøres her, det tror jeg kan hjelpe meg med det jeg gjør i Amerika, sier Pennington.

Reiseruten for designturen inkluderer Oslo, Ålesund, Bergen og Stavangerregionen. Da Skeie AS og Region Stavanger satte sammen programmet, i samarbeid med Innovasjon Norge og Marketing Maven, fokuserte de på å fylle det med natur, design, mat og kultur fra Norge.

Besøket i Norge filmes, og dukker trolig opp i et nytt TV-programkonsept som skal lanseres for det amerikanske markedet.

Tilfeldig

 

Det hele begynte nesten som en tilfeldighet, etter at Sven Erik Nisja, som er markedsføringssjef for Skeie, kom i kontakt med Penningtons markedsføringssjef, Lindsey Carnett. De to studerte sammen ved California Lutheran University, og det var gjennom samtaler med henne at Nisja overbeviste kjendisen om at både regionen og fabrikken er verdt å besøke.

– Vi er ganske fornøyde. For oss er det jo nødvendigvis god publisitet, for det vi håper mest av alt, er jo å få litt tid på TV i USA for å kunne få litt mer informasjon ut til kunder, sier Nisja. Skeie får mesteparten av oppdragene sine gjennom sitt omdømme, og jobber mye direkte inn mot arkitekter og designere. Da passer jo en mann som Pennington godt inn, mener Nisja.

Region Stavanger er destinasjonsselskapet for Stavanger, Sandnes og Jæren, hvor oppgaven er å drive markedsføring og salg av Stavangerregionen ovenfor kurs, konferanse, kongress, idretts- og kulturarrangement samt ferie og fritidsmarkedet. Destinasjonsselskapet ble en del av besøket takket være Nisja, og Gunhild Vevik ved Region Stavanger var fornøyd med at de nå får vise fram regionen for Pennington.

– Det å koble det sammen med å vise fram norsk design samtidig er jo kjempespennende. Det at noen faktisk kommer å opplever regionene er verdt mer enn reklamer, sier Vevik, som viser til at blant annet fotografer fra New York Times, andre store aviser og nisjemagasiner har besøkt regionen.

I går reiste Pennington rundt i buss sammen med en gjeng amerikanere, som inkluderte deler av laget kjent fra #Ekstrem oppussing#, en kameramann, en fotograf og to personer fra PR selskapet Marketing Maven.

Kjendisene har fått med seg at det finnes en norsk versjon av ekstrem oppussing, og håpte de kunne treffe programleder Asgeir Borgemoen mens de er i Norge. Jeg tok med en minimegafon i tilfelle jeg treffer han, sier Pennington.

– Jeg skal snart designe og bygge mitt eget hjem, så jeg vil veldig gjerne se skikkelig kul arkitektur. Jeg liker de vakre naturlige elementene dere bruker, som stål, stein, tre, glass, men gjort på en svært minimalistisk måte, slikt at ingenting sløses, sier Pennington, som er tydelig inspirert av naturlige materialer i norsk design

Besøkte Skeie

De naturlige elementer var i fokus også under besøket hos Skeie, for å se hvordan møblene lages der. Pennington ble vist rundt i fabrikken og prøvde seg blant annet på sveising og setetrekking. Sven Erik Nisja, som viste fram fabrikken på vegne av Skeie, påpekte at det ville gå dårlig med fabrikken dersom Pennington skulle stå for setetrekkingen.

Hver person trekker vanligvis 100-150 stoler til dagen, sier arbeider Laurynas Rinkevicious, som har vondt i hendene når han går hjem, men synes arbeidet er variert nok til at det ikke blir kjedelig.

Pennington prøvesatt flere av stolene, og fra en kinostol i andre etasje forsøkte han å be høyere krefter om sol mens de var i Norge. Godvær var ikke usannsynlig, mente han etter å ha lovet at han skulle vaske klær og gjøre annet husarbeid om bare solen tittet fram igjen.

– Hver dag har liksom blitt bedre. Vi har allerede sett fantastiske ting, men jeg ser virkelig fram til turen ned til Stavanger for å gå opp til prekestolen. Det er majestetisk. Men bare det å se den grønne mosen, trærne, du ser ikke det hver dag i statene, du ser ikke slike vakre landskap, så for meg har hver dag vært utrolig. Jeg blir inspirert hver dag her, jeg elsker det, avslutter Pennington.

 

http://sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6110